Home

Szentendre

Ister…

… a Duna ókori neve. A folyó fontos szerepet játszott és játszik még mai is Szentendre életében. A folyó védvonal volt a római korban, az ide menekülő délszláv népek megélhetését biztosította, … Ma is a a város ékessége….

Rólunk

Sétáinkat azért indítottuk el, hogy megmutassuk Szentendrét úgy, ahogy még talán sose látta. Nem csak a város sokat emlegetett, ismert helyeire szeretnénk ellátogatni kedves látogatóinkkal, hanem szeretnénk megmutatni kevésbé ismert, izgalmas helyszíneket, bemutatni régi és mai érdekes személyiségeket, elmesélni régi legendákat, belekóstolni a helyi ízekbe, egyszóval szeretnénk a város rejtett, de csodálatos arcait megmutatni. 

Házigazdaként fontos számunkra a személyesség, hogy minden vendégünk otthon érezze magát sétáinkon, ezért mindig készülünk egy kis meglepetésekkel túráink során, hogy még feledhetetlenebbé tegyük látogatásukat.  

Legyen a vendégünk!

Programjaink

Áldás és átok, avagy a szentendrei szimbólumok nyomában

Szentendrét hosszú évszázados történelme során számos szerencse és balszerencse érte, melynek nyomai, szimbólumai fellelhetők a városban. Szobrok, jelentéktelennek tűnő épületrészletek, keresztek, rejtett freskók, árvízjelzőtáblák bújnak meg Szentendre izgalmas utcáin, sikátoraiban. Tapasztalt idegenvezetőnk mesél ezen szimbólumok történetéről, a város titkairól. A séta során a résztvevőket interaktív, játékos feladatok segítségével bevonjuk a város felfedezésébe. Másfél órás túránk végén minden kedves vendégünket ajándékkal lepjük meg. A vezetésre szeretettel várjuk a gyerekeket is (7 éves kortól). Nekik is külön, életkorra szabott feladatokkal készülünk.

Színek-ízek-hangok és
más csodák
, Szentendre kincsei

Izgalmas
sétánkon Szentendre kincseit különböző érzékszerveink segítségével fedezzük
fel. Belekóstolunk a város tipikus ételeibe, felfedezzük a város rejtett
zugait, belehallgatunk a város jellegzetes zenéjébe és… De mindent azért nem
árulunk el előre! Várjuk szeretettel! Sétáljon velünk! Tapasztaljuk??? meg
együtt a várost! Sétánk végén ajándékkal lepjük meg minden kedves vendégünket.

Szerbek – Egy szerb-ortodox szerzetes mindennapjai

Miért jöttek a szerbek Szentendrére? Milyen szerepük volt a város életében? Hogyan ünnepeltek? Milyen szokásaik voltak? Az ortodox vallás hogyan határozta meg életüket? Élnek ma még szerbek Szentendrén?  Mindezekre  a kérdésekre választ adunk a sétán és találkozunk egy szerb-ortodox szerzetessel is, akinek életébe bepillanthatunk. Természetesen nem marad el a meglepetés sem, amivel minden sétánkon szolgálunk kedves vendégeinknek

Szerbek – Egy szerb-ortodox szerzetes mindennapjai

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.